Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 7 Januari 2022

  Beddengoed, de juiste kwaliteit draagt bij aan een goede nachtrust

   

  Goed slapen met fijn beddengoed

  Lekker slapen is heel belangrijk en daar hoort goed beddengoed bij. Een lekker bed met het juiste beddengoed is een prima investering, want je brengt heel wat uren van je leven in bed door. Goed slapen in een bed met fijn beddengoed houd je fit en gezond en zorgt ervoor dat je ontspannen wakker wordt.

  Beddengoed, of bedtextiel, zoals de bekleding van het bed vaak genoemd wordt, bestaat uit verschillende onderdelen: Hoeslakens, de kussenslopen, de molton deken, die je matras beschermt, het dekbed met dekbedovertrek. Ook het hoofdkussen en de matras worden wel eens in dit rijtje genoemd, maar van oorsprong is het woord ‘beddengoed’ vooral bedoeld voor al het textiel, dat op je bed ligt.

  Beddengoed, mode in de slaapkamer

  Vroeger, en dat is nog niet zo heel lang geleden, was al het beddengoed wit. Witte lakens met witte kussenslopen en gekleurde wollen dekens. Het dekbed was er toen nog niet. Pas aan het eind van de vorige eeuw kwam er kleur in de slaapkamer. Het dekbed werd steeds populairder en het beddengoed steeds kleuriger.

  Tegenwoordig is ook het beddengoed aan de interieurmode onderhevig. De woonkleuren van het seizoen zien we terug in het kleurenpalet van het beddengoed. Kleurige dekbedovertrekken, gecombineerd met bijpassend gekleurde hoeslakens en kussenslopen, het beddengoed is helemaal met zijn tijd meegegaan.

  Door de juiste kleuren voor je beddengoed te kiezen, kan je beddengoed bijdragen aan een ontspannen sfeer in de slaapkamer. Woonprogramma’s en woonbladen brengen regelmatig mooi beddengoed in beeld ter inspiratie.

  Beddengoed, lekker slapen en gezond weer op

  De uitstraling en de kleuren van het beddengoed zijn belangrijk, net als de kwaliteit. Heerlijk beddengoed zorgt voor een verkwikkende nachtrust. Kies zeker voor natuurlijke materialen, waardoor zweet en vocht ’s nachts goed gereguleerd wordt. Dergelijk beddengoed is iets duurder dan synthetisch beddengoed, maar je krijgt er veel goede nachtrust voor terug.

  Geen lange, klamme nachten meer, waarin je zwetend wakker ligt, maar lekker en ontspannen slapen tussen beddengoed van katoen-satijn of percal. Beddengoed, gemaakt van deze stoffen maken je blij en zijn hun geld meer dan waard. Online vind je een ruime keuze beddengoed. Daar vind je zeker het beddengoed dat bij jouw voorkeuren past. Bij Textielhuisonline.nl vind je de mooiste merken beddengoed

  Textielhuisonline.nl

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen